Uttalelse fra Landsmøtet om Oslo Freedom Forum

Halvorssens Oslo Freedom Forum bruker menneskerettigheter som et påskudd for å angripe regjeringer i Latin-Amerika som forsøker å innføre fordelings- og integreringsprosjekter som støtter opp om den fattige og ekskluderte befolkning på kontinentet.

LAG Norge ser med bekymring på at Oslo de siste årene har vært brukt av den tvilsomme høyrevridde ”menneskerettighetsorganisasjonen” Human Rights Foundation til Thor Halvorssen Mendoza som en plattform for sin ideologiske propagandakrig mot de progressive regjeringene i Latin-Amerika. Halvorssens Oslo Freedom Forum bruker menneskerettigheter som et påskudd for å angripe regjeringer i Latin-Amerika som forsøker å innføre fordelings- og integreringsprosjekter som støtter opp om den fattige og ekskluderte befolkning på kontinentet.

 

Flere av de inviterte gjestene og organisasjonens medarbeidere har vært aktive støttespillere i militærkupp mot demokratisk valgte ledere i Latin-Amerika. Human Rights Foundation får økonomisk støtte fra høyre og ekstreme høyre organisasjoner, også med tilknytning til CIA.

 

Enda mer bekymringsfullt er det at norske skattebetaleres penger blir brukt for å støtte arrangementet. Både UD og Oslo Kommune har finansiert forumet. En positiv utvikling siden fjorårets forum er at det nye Bystyret i Oslo Kommune har redusert sin økonomiske støtte og overført den til Globaliseringskonferansen.

 

Vi ser også med bekymring på at flere norske organisasjoner lar seg brukes for å legitimere Halvorssens lyssky virksomhet.

 

”Menneskerettighetenes Davos”, som Halvorssen beskriver forumet, skal også arrangeres i år.

 

LAG Norge håper at alle troverdige norske organisasjoner ser litt nærmere på hva slags organisasjon de har vært med å legitimere, og slutter å samarbeide med Human Rights Foundation.

 

LAG Norge vil på det sterkeste oppfordre både UD og Oslo Kommune til å ikke bruke norske skattebetaleres penger på å støtte opp om og bidra til renvasking av et slikt tvilsomt ideologisk propagandaforum.

 

Mer informasjon om OFF/HRF finnes i rapporten fra Manifest og pamfletten til LAG Norge.